Biofilisch design? Textiel met liefde voor de natuur!

Geschreven op 3 juni 2022

Biofilie betekent ‘liefde voor het leven of levende systemen’. Biofilisch design is dus met respect en liefde voor levende systemen vervaardigd is.

Die liefde hebben we wel degelijk van nature uit. Onze liefde voor levende systemen komt voort uit onze inherente menselijke band met de natuur. In onze verstedelijkte wereld vol technologie en industriële architectuur lijkt die cruciale band soms helemaal verloren gegaan. Net dat verlies wil biofilisch design omkeren. Dit design gaat op zoek naar manieren om die verbondenheid te herstellen.

Cunrath refabrics. is bij uitstek een pionier op het gebied van duurzaamheid en daarmee ook vurig voorstander van biofilisch design.

Anders gezegd is biofilisch design een innovatieve manier om de verbondenheid tussen mens en natuur te versterken door het creëren van natuurlijke woon-, werk- en leeromgevingen. Met natuurlijke elementen in ons interieur- of bouwkundig design maken we onbewust opnieuw verbinding met de natuur. Zo brengen we de buitenwereld een beetje naar onze bebouwde wereld.

Cunrath refabrics. is bij uitstek een pionier op het gebied van duurzaamheid en daarmee ook vurig voorstander van biofilisch design. We claimen dat het opnemen van natuurlijke systemen en processen in gebouwen van essentieel belang is voor de gezondheid van de mens. Meer dan 50 onderzoeken uit de hele wereld, zoals ons Human Spaces-onderzoek in samenwerking met professor psychologie Cary Cooper, tonen aan dat de natuur of omgevingen die de natuur nabootsen een positief effect hebben op onze gezondheid en ons welzijn.

Uiteraard kan niet elke ruimte ontworpen worden volgens alle principes van biofilisch design, maar veel elementen kunnen vaak toegepast worden. Dan hebben we het niet over het plaatsen van enkele potplanten maar over het binnenhalen van natuurlijk licht, het aanbrengen van planten, levende muren, natuurlijke materialen en het bieden van een uitzicht op de natuur. Al deze elementen hebben een positief effect en verbeteren het welzijn van de mensen die zich in de ruimte bevinden.

Cunrath refabrics. laat zich inspireren door de natuur in collecties, designs & materialen. Want we geloven in de kracht van biofilisch design in textieloplossingen in bouwprojecten.

Meer vertellen over je project? We adviseren je graag!

Neem contact op en we zitten snel samen.

Meer lezen?

Cookies...

Wij gebruiken cookies om de surfervaring op de website te verbeteren. Bekijk alles in onze Privacybeleid.