Circulair technisch textiel
als fundament

Cunrath refabrics. wil van duurzaamheid het essentiële fundament maken van elk bouwproject in hospitality, care, work en school. Met circulaire oplossingen in technisch textiel de mens in zijn habitat gezonder en gelukkiger maken, dat is onze missie.

Dit doen we door ons advies als expert te delen met architect, bouwbedrijf en bouwheer. Alle ontwikkelingen en trends in de textielindustrie volgen we op de voet. Om onze klanten innovatieve oplossingen op maat van hun project voor te stellen. Dat doen we op een heel persoonlijk manier, met transparantie, begrip en luisterbereidheid. We denken mee over tailormade textieloplossingen en ontzorgen maximaal. Zo kunnen we co-creëren op maat met focus op duurzaamheid, recyclage en innovatie.

Cunrath refabrics. neemt hiermee een unieke, merkonafhankelijke positie in. Als expert verbinden we de textielondernemingen met de spelers uit de bouwwereld. Zodat technisch gerecycleerd textiel een evidentie wordt voor alle stakeholders.

re-Think, re-Make,
re-Use, re-Cycle.

re-Think, re-Make,
re-Use, re-Cycle.

De projectmarkt wordt steeds meer circulair. Recyclage, zero waste en duurzaamheid nemen een almaar belangrijker plaats in. In dit verhaal van de toekomst wil Cunrath refabrics. een kennisbank en een denktank zijn.

Dit kunnen we enkel door onszelf continu uit te dagen en het gebruik van technisch textiel blijvend te herkaderen. Dat doen we heel concreet vanuit vier duidelijke invalshoeken: re-Think, re-Make, re-Use, re-Cycle.

Re-Think

Cunrath re-Thinks. We verkennen de toekomst van textiel in het interieur. Steeds meer staan we stil bij de kwaliteit van de ruimten waarin we wonen en werken. Welzijn, natuur en samenleving nemen aan belang toe. We re-Think de interieurwereld van morgen. We spreken met de ontwerpers, de onderzoekers, de ondernemers en de progressieve spelers in het veld die de leiding nemen in deze verandering.

 

Re-Use

Cunrath re-Uses. We kiezen voor hergebruik van textiel uit renovatie om de afvalstromen te reduceren. We bouwen duurzame relaties uit met (lokale) ateliers die gebruikte gordijnen of stalenmateriaal omvormen tot bruikbare interieurobjecten. Samen met hen werken we aan betaalbare logistieke oplossingen om dit te realiseren.

 

Re-Cycle

Cunrath re-Cycles. Uit respect voor onze planeet faciliteren we de recyclage van textiel van meubelen, wandbekleding en gordijnen. Omdat recyclage een enorme besparing op energie en water is. Tot 95% van de textiel hergebruiken als grondstof voor nieuwe producten zoals garens voor nieuwe stoffen, vloerbekleding, dekens, vilt voor geluidsisolatie en vulmateriaal voor bijvoorbeeld dashboards en autostoelen … dat is onze goal. En we streven ernaar dat die gerecycleerde stoffen op hun beurt weer recycleerbaar zijn. Zo gaan we de strijd aan met de lineaire economie.

Re-Make

Cunrath re-Makes. We volgen de textielindustrie op de voet. Zo blijven we op de hoogte van sterke innovaties en nieuwe technologieën. Van de productie van materialen, over de montage van stoffen tot de vernieuwing van businessmodellen met focus op verhuur of nieuwe productievormen.

 

Doelstellingen met impact

Een positieve impact hebben op de planeet, met future-proof oplossingen in technisch textiel, die ambitie maken we graag hard met heldere doelstellingen.

Cunrath refabrics. tekent daarom voor concrete engagementen.

 

Ben je geïnteresseerd?

De expertise van Cunrath refabrics. is het gevolg van jarenlange ervaring in de wereld van textiel en sales. Expertise waarmee we elk van onze klanten het gepaste advies geven. Zin om kennis te maken? Bel of mail ons. We kijken ernaar uit je te ontmoeten!

Cookies...

Wij gebruiken cookies om de surfervaring op de website te verbeteren. Bekijk alles in onze Privacybeleid.